Skip to main content
GRAND PADEL

Padelrack

Padelrack

För dig som nybörjare är det viktigt att hitta ett padelracket med stor sweet-spot (träffyta). Detta kommer att vara mer förlåtande och göra spelet lättare och roligare att komma igång med. För dig som har hittat din spelstil så finns det racketar som har egenskaper som går på kontroll, hastighet och känsla. Ett hårdare racket är lättare att kontrollera för den som slår hårdare, medan ett mjukare racket hjälper till med att få upp farten på bollen.

Hur länge håller ett padelrack?

Det kan hålla hur länge som helst om man tar hand om den. Däremot kan ibland materialet i kärnan börja torka ut och tappa sin spänst med tiden. Undvik att köpa nya rack av alltför gamla modeller för att minska risken för detta.

Hur ska man hålla padelrack? 

Många nybörjare inom sporten har en tendens att hålla racketet fel. Detta löper en stor risk för skador eller förslitnar i handleder, armbågar och axlar.


Steg 1. För att slaget ska vara godkänt så måste man spänna racketen runt handleden med hjälp av snöret som finns i änden av skaftet. 

Steg 2. Hammargreppet: Du håller i racketen likt man håller i en hammare för att slå i en spik. Viktigt att man har rak handled. Detta medför till hårdare och bättre kontroll i slaget. Böjd handled medför till lösa slag samt ökar risken för skador.

Steg 3. Placera tummen över fingrarna för bättre och hårdare slag i din forehand och bandeja.

Steg 4. Oavsett om ni använder en tvåhandsbackhand eller enhandsbackhand så rekommenderar vi att man placerar andra handen(den handen om är ledig) precis mellan träffytan och hand skaftet. Detta genererar till bättre kontroll av ditt racket precis slaget.

Vad ska man tänka på innan man köper ett padelrack?

Att hitta det perfekta racket kan vara svårare än man tror, med tusentals olika modeller så rekommenderar vi er att testa er fram. Vad som passar er partner behöver inte passa just er.

På nätet finner ni en massa olika recensioner på olika racketar. Undersök där vad som kan passa just dig.

Vilka märken finns?

Det finns hundratals olika märken ute på marknaden och varje märke har oändligt med olika varianter. Nedan listar vi ut dem vanligaste märkena som återfinns i de svenska spelhallarna, men även några andra.

  • Adidas
  • Bullpadel
  • Head
  • Babolat
  • Wilson
  • RS Padel
  • Dunlop
  • Prince
  • Vibor-A
  • Legend
  • Stiga
  • Starvie
  • Black Crown
  • Techton
  • Salming

Hur många spelar padel i Sverige?

År 2020 så finner vi närmare 100 padelföreningar i Sverige. Varje förening har i snitt i sin tur 200 medlemmar. Det landar på omkring 20 000 padelspelare registrerade medlemmar i landet. Det finns cirka 2000 licensierade spelare i dagsläget som tävlar aktivt.

Största utvecklingen inom padeln skedde år 2020 då man räknar med att minst 500 000 svenskar ha prövat padel. I Sverige finns i dagsläget över 500 spelhallar med totalt 1500 padelbanor och fler håller på att byggas. Föregående år bokades ungefär 1 miljon banor i Sverige. Jämför detta med år 2018 då siffran av bokade banor endast låg på 190 000.

Padelns historia

Enligt historien så förekom ett liknande

spel redan under ett engelskt kryssningsfartyg redan under 1920-talet. Det

officiella årtalet för padelns ursprung är först 1974. Då utformades spelet

enligt de principer och regler som gäller i dag, administrerade av Internationella

padelförbundet, grundat 1991. Världsmästerskap i padeltennis arrangerades första gången 1992 och har sedan dess spelats vartannat år.

Läs mer här>

Padelns historia

Padel regler

Poängräkning Padel

Padelrack

Padelskor

Padelspelare

Padelbollar

Padel i Stockholm

icon-user icon-globe icon-minusArtboard 1 icon-shaka-sign icon-couple icon-world icon-mail icon-facebook icon-instagram icon-youtube icon-wave icon-waves icon-facebook icon-instagram icon-youtube icon-chevron-right icon-chevron-right icon-surf-board icon-open-book icon-world icon-cross