Skip to main content
GRAND PADEL

Padelskor

Padelskor

Vad ska man tänka på innan man köper padelskor?

Inomhus eller joggingskor är något vi stark avråder er från. Många banor kan vara hala, speciellt de som är utomhus. Det är därför viktigt att ha ett par skor som inte är hala utan ger ett bra grepp.


Att ha bra och stabila skor gör slagen mycket enklare och hårdare. Du får ett helt annat tryck i slaget om du vet att fötterna står stabilt. Dessutom så blir skaderisken lägre då du inte riskerar att ramla och slå dig.

Vilka är de bäst padelskorna?

Eftersom sporten växer för varje då så har även marknaden bland skor växt. Det finns en mängd olika märke på padelskor. Vilka som är dem “bästa” är olika från personer till personer. Här nedan listar vi ut våra top 4.

 1. Babolat Movea – bästa padelskorna 2021
 2. Babolat Jet Premura Men – bästa padelskorna herr 2021
 3. Bullpadel Flow Coral – bästa padelskor dam 2021
 4. Adidas Courtjam Bounce – bästa budget padelskor 2021

Är det skillnad på padelskor och tennisskor?

Skillnaden mellan padelskor och tennisskor är att padelskor är lättare och smidigare. De brukar också ha lite mindre stabilitet då man i padel jobbar mer upp och ner medan i tennis jobbar man mer i sidled.


Tennisskor kan fungera att använda även i padel, men det är inte att föredra. Underlaget i tennis och padel skiljer sig åt och tennisskor är därför inte anpassade för underlaget på en padelbana. Dessutom lär du inte vara lika smidig och snabb med ett par tennisskor som om du hade haft ett par padelskor.


Vilka märken finns det?

 • Adidas
 • Bullpadel
 • Babolat
 • Asics
 • Head
 • Nike
 • Wilson
 • Salming

Padelns historia

Padel regler

Poängräkning Padel

Padelrack

Padelskor

Padelspelare

Padelbollar

Padel i Stockholm

icon-user icon-globe icon-minusArtboard 1 icon-shaka-sign icon-couple icon-world icon-mail icon-facebook icon-instagram icon-youtube icon-wave icon-waves icon-facebook icon-instagram icon-youtube icon-chevron-right icon-chevron-right icon-surf-board icon-open-book icon-world icon-cross