Skip to main content

Väder på Mallorca

Mallorca drar nytta av sitt sydliga läge i Medelhavet. Varma somrar och milda vintrar är ett resultatet av närheten till ekvatorn. Med över 300 soldagar per år kan man lätt förstå att Calvia på Mallorca hör till en av Europas absolut populäraste destinationer.

Underbart medelhavsklimat

Calvia på Mallorca har ett typiskt medelhavsklimat med mycket torra och varma somrar. Sommaren är varm med låg nederbörd och mycket sol. I början av säsongen är den genomsnittliga temperaturen 24°C. Redan i mars månad kan man komma upp i temperaturer likt den svenska sommaren. Temperaturen stiger successivt för varje kommande månad med en temperatur på närmare 30°C i maj månad. Graderna stiger sedan till 33°C i juli och augusti, innan den går ner till 24°C igen i oktober.

Under sommarmånaderna

Väljer man att åka till Calvia under den varmaste perioden så kan det vara bra att ta del av lokalbefolkningens traditioner och ta en kortare siesta under de varmaste timmarna på dagen. Mallorca kan drabbas av den afrikanska vinden Sirocco, som kan orsaka att temperaturerna stiger till över 40°C. Havstemperaturen brukar i regel ligga på ca: 25°C. I Calvia kan du förvänta dig elva soltimmar per dag.

icon-user icon-globe icon-minusArtboard 1 icon-shaka-sign icon-couple icon-world icon-mail icon-facebook icon-instagram icon-youtube icon-wave icon-waves icon-facebook icon-instagram icon-youtube icon-chevron-right icon-chevron-right icon-surf-board icon-open-book icon-world icon-cross